Florida – sol, bad och kritvita stränder. Visst låter det härligt, men det är bara början. Florida har så mycket mer att erbjuda sina besökare. Oavsett om du letar efter ett resmål för barnsemestern med aktiviteter för familjen, en romantisk getaway eller en fartfylld resa med roadtrips och roligheter, kommer ”The Sunshine State” att leverera. 

Ta del av de häftiga kontrasterna från nöjesparker i Orlando till sanslösa stränder i Miami och Florida Keys. För att inte glömma spännande natur med vilda alligatorer och sjökor i nationalparkerna.

Skylt med avstånd till flera olika destinationer i och omkring Florida.

Börja någonstans och res sedan vidare. Från flera städer i Florida kan du enkelt ta dig vidare med både bil och båt.

En semester till Florida kan innebär allt från en vecka eller längre på någon härlig ort med vackra vita sandstränder och fullt fokus på sol och bad. Temperaturen är trots allt perfekt, runt 25-30 grader, året runt.
Många väljer också att flyga till Orlando, Miami, Fort Lauderdale eller Tampa och därifrån hyra bil för att upptäcka det pärlband av fantastiska platser längs Floridas kust. Det är också det perfekta resmålet att kombinera med en kryssning då flera stora rederier utgår från tre större hamnar; Port of Miami, Port Canaveral och Port Everglades. Börja med en resa till USA och res vidare ut i Karibien, Mexico eller vart reslängtan än må ta dig.

Orlando – shopping, nöjesparker och golf

Skylt till downtown Orland.

Barnens favorit Orlando. Här finns aktiviteter för varenda dag under semestern.

De flesta lockas till Orlando på grund av de många roliga nöjes- och temaparker som gjort att staden blivit en riktig storfavorit hos barnfamiljer. Disney World, SeaWorld och Universal Studios med sina specialparker Universal Islands of Adventure, Camp Jurassic och The Wizarding World of Harry Potter.

Orlando är också välkänt för sina stora outlets där man kan köpa märkesvaror riktigt billigt, där Orlando Premium Outlets är de största och mest välbesökta.
För golfentusiaster finns det inte mindre än 26 olika golfbanor i Orlando och ännu fler i närliggande områden. I hela Florida finns ca 1500 stycken!

Ta med barnen till Disney WOrld, Orlando

Fort Lauderdale – kryssningar och kanalturer

Fort Lauderdale med sina många kanaler och massor av båtar.

Fort Lauderdale är verkligen en häftig stad med sitt stora kanalsystem. Havet är ständigt närvarande.

Kryssningsfartyg, gondoler, lyxyachter och segelbåtar. I Fort Lauderdale, skämtsamt kallat “USA:s Venedig” är det båtliv som gäller. Utanför de exklusiva villorna längs kanalerna ligger lyxiga båtar förtöjda vid bryggorna och utmed de härliga stränderna är det full aktivitet på vattnet.
Med 14 kilometer strand är sol, bad och sand mellan tårna en självklarhet även i Fort Lauderdale, men här finns också ett rikt kulturliv och ett stort utbud av nöje- och nattliv. Promenera längs River Walk, shoppa på Sawgrass Mills eller strosa bland konstgallerier och restauranger på Las Olas Boulevard.

HYR EGEN VILLA VID HOLLYWOOD BEACH, FLORIDA

Miami –stränder, nöje och nattliv

Miami

Glittrande, lyxiga Miami har lite av allt. Storstad, stränder, nattliv och nöje.

Miami är ett av världens mest populära resmål, inte bara för att det är en riktig kryssnings-hub utan för att staden i sig vibrerar av liv och lyx med en spännande atmosfär. Här hittar du fantastiska stränder, med Miami Beach i spetsen, och tillhörande vattenliv såsom båtturer, djuphavsfiske och vattensporter.
Vill man ge sig ut på kändis-spotting är det South Beach som gäller. Bland de färgglada husen i Art Déco District, lyxiga restaurangerna och den storslagna stranden syns ofta stora celebriteter.

Key West – en känsla av Karibien

Florida Keys med broar som kopplar samman de små öarna.

Vackra Florida Keys är en mix av USA och Karibien.

Från Miami kan du enkelt ta dig ut till de många små öarna, Florida Keys, utanför kusten med härliga Key West i spetsen. Kör över de långa broarna med turkost vatten på båda sidor, Atlanten på den ena och Karibiska havet på den andra. En storslagen upplevelse och det är bara början. Key West är sanslöst vacker med sitt kristallklara vatten. Och nog är det vatten som står i fokus när det kommer till saker att se och göra i Key West.  Snorkla,  dyk, segla, paddla kayak,  se delfiner och njut av åsynen av världens kanske vackraste solnedgångar över havet. Smaka på nyfångade, grillade skaldjur, färsk fisk och den kända Key Lime Pie – en syrlig paj med marängtäcke som härstammar från området.

besök magiska KEY WEST

Upptäck häftig natur i Floridas nationalparker

Alligator i Everglades Nationalpark.

På flera ställen i Florida finns vilda krokodiler och alligatorer.

Visst är Florida synonymt med vackra stränder och härligt hav, men tack vare sitt tropiska och fuktiga klimat bjuder naturen på mer än så. Det finns flera nationalparker med spännande träskmarker och rikt djurliv.

Den mest kända är Everglades där man kan se både krokodiler och alligatorer i sitt naturliga habitat. Även Biscayne utanför Miamis kust är väl värt ett besök om man är intresserad av natur utöver det vanliga. Nationalparken består av olika öar med fantastiska korallrev och sällsynta fiskar.

Kul tips på sevärdheter i Florida

  • Se var rymdraketer skjuts upp vid Kennedy Space Center, Cape Canaveral
  • Simma med sjökor i Crystal River, norr om Tampa
  • Shoppa på enorma loppmarknaden Swap Shop i Fort Lauderdale
  • Besök snäckmuseét och snäckstranden på Sanibel Island
  • Ta ett dopp vid Clearwater Beach som röstats fram till USA:s bästa strand