Med i snitt 11 soltimmar om dagen året om, är Dubai ett av de varmaste och mest solsäkra resmålen – perfekt för frusna nordbor i behov av en paus från mörker och kyla. I Dubai får du chans att uppleva storslagen shopping, fantastisk mat och underhållning, vackra vita stränder med kristallklart vatten, mystisk öken och världsarv fulla av kultur. Vare sig du vill varva ner och njuta av lata stranddagar eller uppleva fart och fläkt med sightseeing och äventyr – har Dubai något för de allra flesta smaker. Dessutom är standarden och servicenivån på de bästa hotellen i världsklass, så här kommer du att kunna luta dig tillbaka och verkligen njuta!

Väder och klimat

Vita stränder i Dubai

Vita stränder i Dubai

Med sitt läge i Persiska viken består Dubai till stora delar av öken. Under maj-oktober råder mycket höga temperaturer som ofta hamnar över 40. Mellan december-mars är temperaturen mer behaglig och ligger på ca 22–28 grader. Vattentemperaturen är över 20 grader året om och mellan maj-oktober är det mer än 30 grader i vattnet. Perfekt för såväl badkrukor som hängivna vattendjur.

Medeltemperatur i Dubai

Medeltemperatur i Dubai

Områden du inte får missa

Palm Jumeirah och Atlantis The Palm

Palm Jumeirah och Atlantis The Palm

Dubai är stort och det finns massvis med intressanta platser att besöka. Vi listar tre områden du bara inte får missa under din vistelse i staden.

The Walk – Strandliv mitt i city

The Walk är platsen för dig som gärna vill kombinera att shoppa, äta gott och gå till stranden. Platsen är välkänd för sin utomhusbio och härliga promenadstråk där du finner flera trevliga restauranger och hotell med takterrasser där du kan ta en drink medan du njuter av en oslagbar utsikt över ett glittrande Dubai. Ett hett tips är Pure Sky Lounge på Hilton Dubai The Walk, gå dit lagom till solnedgången och glöm inte kameran!

Palm Jumeirah – Den palmformade ön

Palm Jumeirah är en av världens största konstgjorda öar och en riktig ikon för Dubai. Här finns några av stadens allra dyraste och mest fantastiska bostäder och ett stort utbud av flotta lyxhotell – däribland ikoniska Atlantis The Palm, beläget längst ut vid palmens fot. Med flertalet gallerior, restauranger, äventyrsbad, parker och sagolika stränder har du garanterad underhållning som kommer lämna avtryck långt framöver.

Dubaiviken vid Deira – Dubais historiska hjärta

Dubaiviken beskrivs som stadens riktiga hjärta var du kan uppleva emiratets spännande historia och utforska vattenvägar, labyrintlika gränder och ett myllrande folkliv i de många guld-, krydd- och textilsoukerna. Ta gärna en av småbåtarna vid namn Abras, som för endast 1 AED färdar dig runt på vattnet och från Deira till Bur Dubai. En sagolik upplevelse.

Läs om Dubai för barnfamiljen

 Såhär tar du dig hit

Emirates Airline

Emirates

Med Mellanösterns största flygbolag Emirates åker du smidigt, bekvämt och femstjärnigt.  Mat och dryck ombord ingår och du kan resa med hela 30 kg bagage i Economy, något som är unikt för detta flygbolag. Missa inte Emirates erbjudanden på Sembo med avgångar från både Stockholm och Köpenhamn.


Låter Dubai som ett resmål för dig? Besök gärna Sembo – hos oss hittar du det bästa boendet och flyget till din resa!