London på våren är något speciellt. När fruktträden står i full blom och parkerna fylls med folk. Myllret, tempot, pubbarna och den engelska charmen är alltid värt ett besök.

Förmiddag: London Eye
London Eye är världens högsta observationshjul som erbjuder passagerarna en fantastisk utsikt över London. När man kommer till toppen befinner man sig ca 135 meter över marken och kan ta fantastiska bilder över stan. När det är fint väder kan man se så lång som ca 40 kilometer åt alla väderstreck. Turen med London Eye tar 30 minuter.

Adress: Millennium Wheel London Eye, Jubilee Gardens
Ta sig dit: Buss nr 211, 24 and 11, och med de flesta London Sightseeing bussar. Närmaste stationer är Westminster och Waterloo, på 5 minuters gångavstånd.

ScreenHunter_398 Feb. 27 08.22

Nu börjar magen kurra och det blir dags för lunchpaus….

ScreenHunter_401 Feb. 27 08.46

LunchBurger & Lobster
Avslappnat, trevligt och fantastiskt gott. Och ja, som namnet avslöjar serverar de hamburgare, lobster och lobster rolls. Detta med tillbehör såsom pommes frites, sallad och olika såser.  Här går det att äta både lunch och middag men det är drop-in som gäller.  Finns på flera ställen runt i London.  Här kan du hitta var de ligger

 

969-640x360-bond_street-640

Shopping:
Shoppingmöjligheterna är minst sagt goda! Klassiska shoppingstråket är Oxford Street. På Old Bond Street har många av de stora modehusen etablerat sig, bl.a. Chanel, Prada, Hermés, Louis Vuitton och Gucci. Även superbrittiska Mulberry hittar man på denna exklusiva gata.  London är också känt för de många marknader, loppisar och second hand affärer som är utspridda över staden.

ScreenHunter_409 Feb. 27 09.57

Promenad: Om tiden tillåter förslår vi en promenad i vackra Hyde Park med all sin grönska. I april blommar fruktträd och Magnolia, gräset är grönt och fåglarna kvittrar. Här kan du strosa runt, ta en kaffe och bara njuta.

Kultur: Efter lunch  blir det lite kultur på Tate modern som har konst från 1900-talet och framåt. Tips: Testa afternoon tea på sjätte våningen! En helt fantastiskt utsikt över Millenum Bridge Themsen och lite av St Pauls Cathedral.
Adress: Bankside, SE1 9TG 

barrafina_4751

Middag: Barrafina
Hungriga efter en lång dag blir det middag på superpopulära tapasrestaurangen Barrafina i Soho. Här är det bara att slå sig ner i baren och vänta på sin tur, eftersom det inte går att boka. Vi mumsar i oss sprödfriterade zucchiniblommor med getost, gambas al ajillo, bläckfick och andra läckerheter. Köket har hämtat inspiration från Barcelona och du kommer inte att bli besviken!
Adress: 54 Frith Street, Soho, London W1D 4SL

 ScreenHunter_407 Feb. 27 09.51

London by night – tjusiga Tower Bridge stämningsfullt upplyst…

Du ska ju ha någonstans att bo också…Här hittar du Sembos mest populära boenden i London