Drömmer du också om solvarm sand under fötterna, kristallklart vatten och vajande palmer? Är en riktigt vacker strand bland det bästa en semester kan erbjuda? Här hittar du världens fem vackraste sandstränder, enligt Tripadvisors medlemmar.

1. Baia do Sancho – Brasilien

Baia_brasilien

Baia do Sancho är sanslöst vackert och väl värt den lite krångliga vägen dit.

Beläget på den lilla ön Fernando de Noronha utanför Brasiliens fastland ligger vad som utsetts till världens vackraste strand, flera gånger om. Att ta sig dit är lite klurigt och kräver både enklare klättring och många trappsteg, men alla som varit där menar att det helt klart är värt det. Den kallas inte världens vackraste strand för intet!

2. Varadero Beach – Kuba

Varadero Beach Kuba

Som ett vykort. Varadero beach är lika lugn som vacker.

En absolut kritvit och väldigt lugn sandstrand kniper andraplatsen bland världens vackraste stränder. Varadero Beach på Kubas norra kust är lugn, lång och med len, vit sand. Vattnet är lika turkosblått som kristallklart.

3. Eagle Beach – Aruba

Eagle Beach på Aruba i Västindien.

Det är inte svårt att hitta vackra stränder i Västindien, men Eagle Beach är ännu lite vackrare.

Magiskt vacker strand på den lilla ön Aruba i Västindien.  Den vita sanden är korallsand vilket gör att den, trots gassande sol, inte blir het att gå på. På den norra sidan hittar man de unika Divi divi-träden längs strandkanten.

4. La Concha Beach – Spanien

La Concha Beach i San Sebastian.

Europas vackraste strand ligger i San Sebastian.

Nummer 4 på listan över världens vackraste stränder sticker ut lite bland paradisstränderna. Här hittar vi nämligen La Concha Beach i spanska San Sebastian. Belägen nära stadens centrum är det mycket aktivitet och du har nära till San Sebastians fantastiska matupplevelser.

5. Grace Bay Beach – Turks- och Caicos

Grace Bay på Turks- och Caicos

Vad sägs om att promenera barfota i det där vattenbrynet?

Paradisstrand med allt som hör därtill. På femte plats kommer Grace Bay Beach på Turks- and Caicos. Det Karibiska vattnet är ljummet och turkosblått, sanden är vit och len. Stranden är lång och bred och har både privata delar som tillhör hotellen och de som är öppna för allmänheten.

 

Vill du boka en resa till en härlig sandstrand nu med detsamma?
Kolla in alla våra härliga VINTERresmål