VENEDIG I MITT HJÄRTA…

(Detta är en fortsättning på inlägget MILSLÅNGA STRÄNDER OCH GIGANTISKA ITALIENSKA GLASSAR…)

Så var det dags för klassiska Lido di Jesolo, 17 km avlångt. Helt galet långt om man tänker efter. ”Vi ses i Lido” är ingen lyckad plan, här behöver man veta vilket torg man befinner sig närmst för att på ett enkelt sätt orientera sig eller leda eventuella rendez-vous rätt. Massor av shopping, restauranger och aktiviteter och en långgrund sandstrand som bokstavligen är längre än ögat når. Just eftersom staden är så långsmal så bor man alltid med gångavstånd till den välskötta stranden.

Vi hade kommit till resans slutdestination, Venedig där vi checkade in på Hotel Martini för två nätter. Massor av turister, svårt att ta sig fram, dyrt och överskattat. Återigen på tal om förutfattade meningar. Wow! Kärlek! Mamma-glasögonen åkte av illa kvickt och jag var bara Jessica, och Jessica älskade Venedig. En av de vackraste städer jag någonsin sett, utropstecken. Visst, jag kan tänka mig att en regnig dag i juli då luftfuktigheten är hög och 1000-tals turister trängs i de obeskrivligt vackra gränderna och på stadens gator så är det kanske mindre lustigt att skaka liv i karta och kamera. När man dessutom behöver betala 10€ för en espresso på Marcus-platsen så går säkert luften ur en, men jag kan och vill försäkra att Venedig är så mycket mer än trängsel och dyra uteserveringar. Det fullkomligt pulserar historia och vart man än vänder blicken så är det som om byggnaderna slåss om att få berätta just sin bakgrund.

Inget Venedig-besök utan en visslande gondoljär som stolt navigerar sin gondol för att visa upp sin stad från ett vatten-perspektiv. Magiskt! Inte alls överskattat och värt varenda krona. 20-25 minuters gondoltur kostar ca 1500-1700 sek för 4 personer. Under våra dagar i staden fick jag lära mig att Hamburg och Amsterdam tillsammans har fler broar än Venedig, att det inte alls är staden som sjunker utan vattennivån som höjs och att en normalstor trerumslägenhet kostar ca 6 miljoner sek att köpa. Jag rekommenderar, nej jag beordrar ett besök i Venedig!

Hälsningar

Jessica Jovanovska

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Trots hög luftfuktighet, hagel, regn och mängder av turister i 35 graders värme i juli så älskar jag Venedig, och återkommer alltid. Förstår precis vad du talar om :)

  2. Christina Lindvall-Nordin

    Hej, Du ska få ett trevligt tips om ett underbart ställe att besöka nära Venedig! Chioggia! Du kan läsa mer i min nya bok “HÄRLIGA ITALIEN, alla vägar bär inte till Rom”.

    se gärna http://www.italienskasmultronstallen.se

1 Pingback

  1. Victor

Leave a Reply