I september bytte jag ut skånska 14 grader och regn, mot 26 grader och sol. För att lyckas med detta behövde jag faktiskt inte åka längre än till Franska Rivieran.

Det har nu gått några år sedan jag senast besökte södra Frankrike vid den här  tiden på året och jag hade nästan glömt hur behagligt det faktiskt är. Solen värmer på riktigt, badvattnet är behagligt, på kvällen behövs ingen jacka, det är inte trångt som i juli – varken på stranden eller i trafiken, i butikerna är det rea… Ja, med andra ord blev jag positivt påmind om de många fördelar där finns med att resa hit i september.

Nu reste jag tyvärr inte hit för att semestra. ”Tyvärr” för att miljöerna alltför ofta lockade till både svalkande dopp och långa kaffepauser. Istället skulle det besiktigas hotell för hela slanten och hotellavtal skulle förnyas inför nästa sommar. Disciplinerat.

Jag landade i Nice och 1,5 h senare var jag framme i Hyères. Om ni som jag inte känner till Hyères sedan tidigare, kan jag  upplysa er om att det här är en riktigt charmig, liten stad. Gamla stan ligger lite på höjden och den som klättrar högst upp till toppen belönas med fin utsikt över havet och bukten.

DSC_3807

På uteserveringarna på torget kan man spendera härliga semesterkvällar och den som gillar att gå vilse i nya städer kan här lätt göra det i gamla stans slingrande gator och gränder.

DSC_3790

I september är här väldigt lugnt och en söndag kväll som denna kände jag mig privilegierad att ha många av dessa mysiga gator nästan för mig själv.

Jag avslutade just denna kväll i Hyères med att bege mig ner mot hamnen för att äta middag. Hamnområdet i Hyères ser ut som småbåtshamnar brukar göra, med gungande segelbåtar och otaliga restauranger längs kajen. En egen kastrull ”moules marinières” senare var jag mätt och belåten och redo att bege mig hemåt.

Jag bodde på Giens-halvön som ligger några kilometer nedanför själva Hyères centrum. Det är främst på den här halvön som hotellen ligger eftersom det också är här de långa, fina sandstränderna finns. Jag bodde på Pierre & Vacances Le Hameau de la Pinède och trivdes väldigt bra. Här bor man i färggranna huslängor inom ett lummigt och lugnt område med stor pool och generösa grönområden.

DSC_3819

DSC_3838

DSC_3829

På Giens-halvön, nedanför Hyères, är sandstränderna långa och långgrunda…

DSC_3882

DSC_3879

…och så här ser det ut en tidig morgon på stranden intill Pierre & Vacances Le Hameau de la Pinède.

Pierre & Vacances Le Hameau de la Pinède är en av våra nyheter i Hyères för sommaren 2013. Denna och några nyheter till i området kommer att öppnas till försäljning senare i höst. Vi hoppas att ni kommer att uppskatta dem lika mycket som vi gör.